Сторінка сестри медичної старшої
ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ
Нормативно правові документи з організації харчування в закладі
ЗАКОНИ УКРАЇНИ
- Закон України "ПРО ОСВІТУ"
- Закон України "Про дошкільну освіту" ( зі змінами)
- Закон України "Про охорону дитинства"
- Закон України "Про якість та безпеку харчових продуктівта продовольчої сиривини"
- Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"
- Закон України "Про забезпечення санітарного епідемічного благополуччя населення"
- Закон України "Про дитяче харчування"
- Закон України "Про питну воду та питне водопостачання"
Постанови Кабінету Міністрів україни
- постанова Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 №1243 "Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів"
- постанова Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 №305 "Про затвердження Положення про дошкільний навчальний заклад" (зі змінами)
- постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2016 № 1092 "Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності продуктів та захисту споживачів"
- постанова Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 № 667 "Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів"
- розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 260-р "Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів"
- постанова Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 № 258 "Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської котострафи"
- постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 " Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" Накази
- наказ МОН України від 21.11.2002 № 667 "Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах" (зі змінами)
- наказ МОЗ України від 29.12.2012 №1140"Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини""
- наказ МОЗ України від 24.03.2016 № 234 "Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів"
- Спільний наказ МОН та МОЗ України від 17.04.2006 №298/227 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах"(зі змінами)
- Спільний наказ листом МОН України та МОЗ від 15.08.2006 № 620/563 "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах"
- наказ МОЗ України від 23.07.2002 № 280 "Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництва і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекціцйних
- наказ МАПП України від 01.10.2012 № 590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"
- наказ МАПП України від 08.08.2019 № 446 "Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведеного заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністтю харчових продуктів (НАССР)"
- наказ МАПП УКраїни від 10.02.2016 № 39 "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам"
- "Державний стандарт ДСТУ 4161-2003 від 01.07.2003 "Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)"
- ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною"
Довідка щодо проведення внутрішнього моніторингу організації харчування в ЗДО № 2 Могилів-Подлільської міської ради
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/26233813/4ca39d6d97426be4461d93fde634b174.pdf
Аналіз анкетування батьків щодо організації харчування дітей в ЗДО № 2
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/26233813/cd9bf757b1039ac4f4754a0cd2dcd0d4.pdf
Діти і здорове харчування: п’ять порад для батьків
Як батькам побудувати міцний фундамент правильних харчових звичок, яких їхня дитина дотримуватиметься все життя.
https://www.unicef.org/ukraine/stories/children-healthy-nutrition
Чотиритижневе меню на зимово-весняний період
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/188140ce82c05547f895c2e0fced1863.docx
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/a04542228d8b3e024d730a5ee680d334.docx
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/459418cfa884df18fddff4acb26120a7.docx
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/90db13c2429877118b341ad355f97c1a.docx
Чотиритижневе меню на літньо-осінній період
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/26233813/156de27538df0c4d69707826a2134cb8.docx
Впровадження системи НАССР в роботу закладу
Наказ про створення робочої групи НАССР:
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/27264cdf8280fd3f218cbe449cd35307.doc
Наказ про введення в дію системи НАССР:
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/397091542c65eaa14d7a31aff82beea9.doc
Наказ про проведення верифікації:
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/a605771a58c8c6eec858b24dfc82169d.doc
Наказ про затвердження Плану заходів щодо створення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/abe5b4c2859d384895aaf8a42c8d90bb.docx
Положення про групу НАССР
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/fae5114cf2d7e9de90941146c02dd75a.docx
План НАССР
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/9ad9a64ffc970c25110baffde536739a.doc